KV Mechelen ontvangt AA Gent zonder geschorste Mourad Satli

Print
KV Mechelen ontvangt AA Gent zonder geschorste Mourad Satli

Foto: BELGA

KV Mechelen moet het zaterdag op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League, thuis tegen AA Gent, zonder linksachter Mourad Satli zien te rooien. De eersteklasser legde zich neer bij het strafvoorstel van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), namelijk een wedstrijd schorsing en een boete van 400 euro, na Satli’s rode kaart van afgelopen weekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bij de 3-1 nederlaag op Oud-Heverlee Leuven van zaterdag trok Satli in de 75e minuut aan de noodrem bij een doorbraak van OHL-spits Trossard. Christof Virant trok de rode kaart en legde het leer op de stip. Omdat hij “de tegenstrever een doelpunt of doelkans ontnam” ging het Bondsparket over tot schorsing. KV Mechelen koos ervoor zich niet met Satli te begeven naar de Geschillencommissie op dinsdag en accepteert het schorsingsvoorstel.

Charleroi kan in het thuisduel van zaterdag niet rekenen op Damien Marcq. De middenvelder van de Carolo’s verzamelde afgelopen voetbalweekend in de nederlaag bij rode lantaarn Westerlo (2-1) zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Het reglement van de KBVB schrijft in dat geval automatisch één speeldag schorsing voor.