Patro Eisden Maasmechelen twee wedstrijden zonder geschorste Adam

Print
Patro Eisden Maasmechelen twee wedstrijden zonder geschorste Adam

Foto: Dick Demey

Patro Eisden Maasmechelen kan de komende twee competitiewedstrijden - op Lommel United (16 januari) en thuis tegen Union (23 januari) - niet rekenen op Adrian Adam. De Limburgse tweedeklasser en zijn middenvelder accepteerden het strafvoorstel van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Adam pakte in de 1-4 thuisnederlaag tegen Antwerp een rode kaart in de 28e minuut voor een “overtreding waarmee hij de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar kon brengen”, aldus het scheidsrechtersverslag van Ken Vermeiren. Het Bondsparket wilde de middenvelder van Patro Eisden Maasmechelen twee speeldagen schorsen, de tweedeklasser tekende dinsdag geen verzet aan bij de Geschillencommissie. Daarbovenop krijgt Adam een boete van 200 euro.

 

Maandag verklaarde ook Seraing United zich akkoord met het zware strafvoorstel voor zijn middenvelder Nianankoro Doumbia. Hij zit vier wedstrijden - tegen Cercle Brugge, Deinze, Union en Dessel Sport - aan de kant en betaalt 400 euro boete.