Okra Trefpunt Helchteren wandelt in de Genkse Maten

Print
Okra Trefpunt Helchteren wandelt in de Genkse Maten

Foto: Luc Goris

Helchteren

Houthalen-Helchteren - Eenentwintig dappere stappers maakten een luswandeling, met vertrek en aankomst aan de Slagmolen. Dit is een oude watermolen op de Stiemerbeek.

In zijn betere jaren moet het molenrad, bij momenten, nogal een gang gegaan hebben, want bijna al het water dat in Genk viel vloeide via deze molen weg. Nu lag hij er stil en werkloos bij. Niet getreurd, er werd flink de pas ingezet en diegenen met korte beentjes moesten zich reppen. Bij momenten werd even halt gehouden om de lange rij weer samen te laten komen.
Erik vertelde dan over het verleden en het heden van het natuurgebied. Hij wist ons te vertellen waar de Stiemerbeek ontsprong en waar ze in de Demer uitmondde. De talrijke vijvers, die er nu wat verwilderd bijliggen, waren vroeger gegraven in opdracht van de kerk. De gelovigen moesten vroeger op vrijdag immers aan vis geraken. Maar de tijden veranderen en de wandelaars zagen een reiger met snelle beweging een visje uit het water halen.

Sommigen van de groep hadden een stappenteller bij en constateerden dat er tijdens de wandeling veel meer stappen gedaan werden dan nodig om voldoende beweging te hebben. Met wat modder aan de schoenen en sommigen ook nog met natte kousen werd huiswaarts gereden. Mooie wandeltocht en proficiat aan het team dat deze wandelingen voorbereidt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio