Interieur

Tweedehandscadeaus steeds populairder met Kerstmis

Print
Tweedehandscadeaus steeds populairder met Kerstmis

Foto: Shutterstock

Steeds meer mensen kopen tweedehandscadeaus voor Kerstmis. Dat blijkt uit een recent onderzoek van online onderzoeksbureau iVox waar duizend Belgen aan meewerkten.

Het juiste kerstcadeau kiezen: het is geen sinecure. Eén ding is wel duidelijk: de cadeaus hoeven niet nieuw te zijn. Meer en meer mensen (28 procent van de mannen, 26 procent van de vrouwen) gaan inspiratie opdoen op tweedehandssites en ook de kringwinkel krijgt in deze tijd veel mensen over de vloer.

"Het aankoopgedrag van mannen verschilt van het aankoopgedrag van vrouwen. Mannen kopen meestal cd's, boeken en vrijetijdsspullen. Dames gaan vaker dan mannen met textiel naar huis. Ze zijn vooral op zoek naar persoonlijke geschenken met een verhaal", zegt Marleen Vos, directrice van Komosie, de overkoepelende organisatie van de Kringwinkel. Ze zegt er nog bij dat het altijd een goed idee is om foute kerstcadeaus naar een filiaal te brengen omdat je er zo andere mensen wel gelukkig kan maken en dat je sinds juli in bijna alle winkels met ecocheques kan betalen.

Pierre Boseret, Algemeen Directeur van tweedehandssite Troc.com België, bevestigt dat. "De mensen die komen, doen dit zeker niet alleen voor de prijs. Ook de originaliteit van de geschenken speelt in 43 procent van de gevallen een cruciale rol. De kans is bovendien klein dat de ontvanger met ‘dubbele’ cadeaus achterblijft", klinkt het in een persbericht.

Ook bij de zoekertjessite 2dehands.be merken ze de positieve evolutie op. “De afgelopen weken zagen wij de interesse voor tweedehandscadeaus op ons platform met een kwart toenemen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dit jaar verwachten we dat de Kerstman veel 'Star Wars'-producten, hoverboards en iPhones zal rondbrengen in België", zeg  Petra Baeck, woordvoerster van de grootste site. En of we blij zijn met een tweedehandscadeau: 27 procent van de Belgen er graag eentje ontvangen. 


Bekijk hieronder de populairste tweedehandscadeauw voor mannen en vrouwen:

Meest gewenste tweedehandscadeaus voor mannen:

1. Boeken en strips (42 procent)
2. Cd’s & vinyl (33 procent)
3. Tuin- en doe-het-zelfartikelen (25,4 procent)
4. Dvd’s (25 procent)
5. Kunst en antiek (23 procent)

Meest gewenste tweedehandscadeaus voor vrouwen:

1. Boeken en strips (58 procent)
2. Kledij of accessoires (31 procent)
3. Kunst en antiek (28 procent)
4. Cd’s & vinyl (21,1 procent)
5. Dvd’s (21 procent)

Niet te missen