Arbeider sterft na val in machine in Ham

Print
Arbeider sterft na val in machine in Ham

Foto: ToRo

Ham -

In het bedrijf 4hamcogen langs het Albertkanaal in Ham is dinsdagnamiddag een arbeider om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Slachtoffer Abdessamad Ben Malik (45) viel in een machine en raakte gekneld. Brandweerpost Tessenderlo kwam nog ter plaatse om hem te bevrijden, maar voor de Looise vader van drie kinderen kon geen hulp meer baten. 

Bij 4hamcogen worden houtsnippers verwerkt en omgezet in energie. Maar dinsdag was er kennelijk iets mis met de transportband die hoog door het bedrijf rolt. Slachtoffer Abdessamad Ben Malik (45) uit Tessenderlo was naar boven geklommen om het mechanisme weer in beweging te krijgen toen om een nog onduidelijke reden de transportband vanzelf weer begon te draaien. 

Het slachtoffer verloor daarbij zijn evenwicht en viel naar beneden. Daar kwam hij in een andere machine terecht. Zijn collega’s sloegen meteen alarm bij de hulpdiensten. Een brandweerploeg van Tessenderlo snelde samen met een ambulance en een mug-team ter plaatse, maar voor de arbeider kon geen hulp meer baten. Hij stierf ter plaatse.

Lees meer in Het Belang van Limburg van woensdag 23 december 2015.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio