Lokeren moet spits Enoh twee wedstrijden missen door schorsing

Print
Lokeren moet spits Enoh twee wedstrijden missen door schorsing

Foto: Photo News

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee speeldagen schorsing en een boete van 800 euro opgelegd aan Lokeren-spits Lewis Mbah Enoh. Tenzij club en speler in beroep gaan tegen het vonnis, kan coach Georges Leekens zaterdag op het veld van Waasland-Beveren en na de winterstop in eigen huis tegen Standard (17 januari) niet rekenen op zijn Kameroense spits.

In het 1-1 gelijkspel in het stadion van KV Mechelen deelde Enoh in de 75e minuut een elleboogstoot uit aan de Mechelse verdediger Mourad Satli. De 23-jarige Kameroener werd niet bestraft door scheidsrechter Geldof, maar de Reviewcommissie oordeelde vorige week maandag (14 december) dat een sanctie wel op zijn plaats zou zijn. Het Bondsparket, dat twee speeldagen schorsing en een boete van 600 euro vorderde, vervolgde Enoh op zijn beurt. De Geschillencommissie bestendigde dat voorstel en verhoogde de boete zelfs met 200 euro.

“Uit de tv beelden blijkt dat Enoh een elleboogstoot geeft aan de tegenstrever links achter hem. De aard van deze elleboogstoot toont ook duidelijk aan dat deze opzettelijk werd uitgedeeld om zijn tegenstrever weg te houden. Een dergelijke brutale fout dient volgens de indicatieve tabel bestraft te worden met een schorsing van 1 tot 5 wedstrijden. Door deze spelfase niet te bestraffen heeft de scheidsrechter zich manifest vergist”, aldus de Geschillencommissie, die geen gehoor geeft aan de argumentatie van de verdediging. “Het verweer van Enoh dat hij deze feiten niet opzettelijk pleegde, maar enkel wat te enthousiast zijn tegenstrevers wilde afhouden, kan niet worden aangenomen.”