Knappe prestaties met de euregioploeg toestelturnen meisjes in Frankrijk

Print

Foto: Sofie Neuteleers

Berkenbos

Heusden-Zolder - Enkele van onze gymnasten waren geselecteerd om deel te nemen aan een internationale gymnastiekwedstrijd te Estaires (Franrkijk). Op 19 december 2015 was het zover, en namen een jongerenploegje en een damesploegje van Euregio deel aan de internationale gymnastiekwedstijd.

De Euregioploegjes waren gevormd uit 3 clubs van Belgisch Limburg (Sta-Paraat Hasselt, Palfit Paal en Moed en Volharding Berkenbos) en 1 club van Regio Luik .
Naast België waren er ook ploegen van Frankrijk en Duitsland aanwezig. een drielanden-competitie dus.

Onze meisjes turnden zowel bij de jongeren als bij de dames een mooie wedstrijd. Het niveau van Frankrijk lag echter wel een stukje hoger, maar hun afwerking mocht zeker beter. Ook Duitsland leverde knappe prestaties, maar we behaalden met onze beide ploegjes toch verdiend een mooie 2de plaats.

Ook op individuele basis brachten onze meisjes het er heel goed van af.
Bij de dames turnde Natascha Jacobs zich puik naar een 3de plaats, op de hielen gezeten door Laura Achten die een mooie 4de plaats in de wacht wist te slepen.

De jongste telg van de delegatie heeft bij de jongeren duidelijk laten zien dat ze het waard was erbij te horen. Met enkele mooie oefeningen wist Kaat Geusens zich dan ook schitterend naar de 2de plaats te turnen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio