Treinen in november iets minder stipt

Print
Treinen in november iets minder stipt

Foto: rr

De stiptheid van de treinen bedroeg in november 86,9 procent. Dat is beter dan in dezelfde maand vorig jaar (80,2 procent), maar wel minder goed dan in oktober (89 procent). Dat blijkt uit de stiptheidscijfers die NMBS en Infrabel dinsdag publiceerden.

De globale stiptheid tussen januari en november van dit jaar bedraagt 90,7 procent, tegenover 88,3 procent in dezelfde periode vorig jaar. In november werden 1.848 treinen afgeschaft.

De belangrijkste oorzaken van vertragingen waren de stakingsactie op 23 november, die voor 4.293 minuten vertraging zorgde, en de spoorlopers in Brussel-Zuid diezelfde dag, die verantwoordelijk waren voor 3.397 minuten vertraging.

Personen op de sporen ter hoogte van Brussel-Noord op 17 november veroorzaakten 2.981 minuten vertraging en averij aan het spoor ter hoogte van Aarschot was goed voor 2.914 minuten. Een overbeladen goederentrein in Linkebeek leidde dan weer tot 2.879 minuten vertraging.

Tot slot tekende een valse bommelding in het station van Namen voor 1.968 minuten vertraging en negentien afgeschafte treinen.