Voormalig burgemeester Gerits krijgt eigen laan

Print
Voormalig burgemeester Gerits krijgt eigen laan

Foto: stijn van dingenen

Houthalen-Helchteren - Vlakbij de Bergbeemdenstraat en de Boogstraat wordt er gewerkt een de realisatie van een nieuw woonproject. Een nieuwe straat zal binnen dit project de woningen met mekaar verbinden. De gemeenteraad zette afgelopen week het licht op groen om deze nieuwe straat de naam Burgemeester Jan Geritslaan mee te geven.

De naam verwijst naar voormalig burgemeester en senator Jan Gerits. Gerits werd geboren op 14 mei 1925. Hij was medewerker op verschillende ministeriële kabinetten en werd burgemeester in Houthalen.

In 1972 werd hij verkozen tot provinciaal CVP-senator voor Limburg en hij vervulde dit mandaat tot in 1985. In de periode februari 1972-oktober 1980 zetelde hij als gevolg van het toen bestaande dubbelmandaat ook in de Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap, die op 7 december 1971 werd geïnstalleerd. Vanaf 21 oktober 1980 tot november 1981 was hij tevens korte tijd lid van de Vlaamse Raad, de opvolger van de Cultuurraad en de voorloper van het huidige Vlaams Parlement. Jan Gerits overleed op 16 juni 2011.

(foto: woonproject Bergbeemden Z-Immo)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio