Trump “gedegouteerd” door toiletbezoek Clinton

Print

“Het is degoutant.” Dat zei de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump over een toiletbezoek van Hillary Clinton. Hij gebruikte ook een vulgair woord om haar vroegere nederlaag tegen Barack Obama te omschrijven.

In Grand Rapids kwam Trump terug op het televisiedebat dat de drie Democratische kandidaten zaterdag hielden. Na een reclame-onderbreking begon de uitzending zonder Clinton, die pas enkele ogenblikken later opdook omdat een bezoek aan het damestoilet iets meer tijd in beslag had genomen.

“Ik kijk naar het debat en ze verdwijnt”, stak Trump van wal. “Ik weet waar ze naartoe was. Het is degoutant, ik wil er niet over praten.”

Geslachtsdeel

Trump stak ook de draak met de nederlaag van Clinton tegen Obama tijdens de Democratische voorverkiezingen in de aanloop naar de eerste verkiezing van president Barack Obama in 2008. De vuilgebekte miljardair gebruikte daarvoor het woord “schlonged”, een vulgaire term die refereert naar het mannelijke geslachtsdeel.

Waarnemers dachten meteen terug aan de seksistische uithaal naar Fox News-journaliste Megyn Kelly in augustus. Ondanks zijn aanvallen op onder meer vrouwen en moslims blijft Trump in de peilingen de voorkeur genieten van Republikeinse kiezers. De partij start in februari de voorverkiezingen. In november vinden de presidentsverkiezingen plaats.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen