Duitse man krijgt voorwaardelijke straf voor nazi-tattoo

Print
Duitse man krijgt voorwaardelijke straf voor nazi-tattoo

Foto: ss

Een Duitse rechtbank heeft een man met een tatoeage van een naziconcentratiekamp dinsdag een voorwaardelijke straf van zes maanden opgelegd. De tekening op zijn rug was zichtbaar toen hij ging zwemmen in het lokale zwembad.

De 27-jarige man, die eerder al veroordeeld werd voor mishandeling en lid is van de extreemrechtse Nationaal-Democratische Partij van Duitsland (NPD), gaf aan de Berlijnse rechter toe dat hij zijn tatoeage had getoond tijdens het zwemmen.

Op zijn rug staat een concentratiekamp afgebeeld met daaronder de tekst “Jedem das Seine”, de slogan die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven de ingangspoort van het concentratiekamp Buchenwald hing, en vertaald kan worden als “Ieder krijgt wat hij verdient”. In november werd de tatoeage van de man in het zwembad opgemerkt, gefotografeerd en op Facebook geplaatst, waardoor de politie een onderzoek startte.

Het promoten van de nazi-ideologie is strikt verboden in Duitsland. Op “Volksverhetzung”, of het aanzetten tot haat, staat een celstraf tot vijf jaar. De openbare aanklager had een celstraf van tien maanden gevraagd, de verdediging pleitte voor vrijspraak.