Aandeel werkende 55-plussers stijgt verder op recordniveau

Print
Aandeel werkende 55-plussers stijgt verder op recordniveau

Foto: Jobat.be

Ook in het derde kwartaal van dit jaar is het aandeel werkende 55-plussers in België verder gestegen. 44,7 procent van de 55-plussers is aan de slag, opnieuw goed voor het grootste aandeel van ouderen aan het werk ooit gemeten. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie dinsdag.

De cijfers komen uit de Enquête naar de Arbeidskrachten, de steekproef die peilt naar de evoluties op het vlak van werkgelegenheid en werkloosheid. In het tweede kwartaal bleek reeds dat de werkgelegenheidsgraad bij de 55-plussers (volgens de definitie van het Internationaal Arbeidsbureau) met 43,8 procent nooit eerder zo hoog was sinds 1999. In dat jaar werden de kwartaalschattingen op basis van de enquête opgestart. Een jaar geleden lag het cijfer nog 2,3 procentpunten lager.

De werkgelegenheidsgraad bij de 20- tot 64-jarigen bedroeg in het derde kwartaal 67,4 procent, goed voor een lichte stijging tegenover het tweede kwartaal. De voorgaande twee kwartalen was er nog een daling. “De EU2020-doelstelling van 73,2 procent werkenden binnen de bevolking van 20 tot en met 64 jaar blijft echter nog veraf”, klinkt het wel in het persbericht.

Vooral in Vlaanderen

De stijging van de werkgelegenheid situeert zich vooral in Vlaanderen (72,4 procent). Het cijfer komt er zo opnieuw op hetzelfde niveau dan een jaar eerder.

Voorts is er een gunstige evolutie van de werkloosheid. Sinds vorig kwartaal is er een dalende trend, om in het derde kwartaal van 2015 uit te komen op 8,2 procent.