Twee jaar cel voor dealen in bijzijn van achtjarige dochters

Print
Twee jaar cel voor dealen in bijzijn van achtjarige dochters

Foto: Alamy

Genk -

Een 44-jarige drugsdealer uit Genk is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 6.000 euro omdat hij op grote schaal MDMA, hasj en speed dealde. Voor zowel de helft van de gevangenisstraf als de geldboete krijgt de Genkenaar een uitstel. 33.925 euro aan winst uit de drughandel werd verbeurd verklaard.

De Genkenaar werd eind juli opgepakt nadat hij de oprit opreed bij een van zijn klanten waar net een huiszoeking bezig was. In de auto werden verschillende joints, een heuptasje vol met MDMA, hasj en speed gevonden.

Op zijn telefoon troffen de speurders foto’s aan van grote hoeveelheden speed en cannabis, die per halve kilo verpakt waren, en drugsgerelateerde berichten waarin er sprake was van ‘snoepjes’. Bij een huiszoeking bij de dealer werden in de koelkast en kelder speed gevonden. De man zou volgens het parket ook gedeald hebben in het bijzijn van zijn twee achtjarige dochters. Eén van zijn afnemers beweerde tijdens zijn verhoor dat de dealer nog plannen had om uit te breiden.

Tijdens de zitting vroeg de advocaat van de man, die sinds eind juli in voorhechtenis zat, voor een straf met uitstel zodat hij een behandeling kon volgen voor zijn drugproblematiek. Die behandeling is één van een hele reeks voorwaarden die de man moet volgen om uitstel te krijgen voor de helft van zijn veroordeling.