Brand door kerstlichtjes in boom

Print
Tessenderlo - In Tessenderlo is de brandweer gisteren moeten uitrukken voor een brandende kerstboom. De brand zette de hele living van het huis vol rook. Het huis van Godelieve en Jos Hermans heeft veel rookschade.

"We zaten rustig te eten toen de elektrische lampjes van de kerstboom plots begonnen te flikkeren. Niet veel later schoot de kerstboom in vuur. Ik probeerde nog te blussen met een emmer water, maar al heel snel stond het hele huis vol rook," zegt Jos Hermans.

"Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken," zegt Frederik Van den Have. "Maar er is altijd een risico verbonden met een kerstboom. Een kerstboom kan snel in vuur schieten. Nochtans was er hier niets mis met het materiaal."

De brandweer van Tessenderlo geeft nog een paar tips mee voor de veiligheid. "Zet altijd de lampjes van de kerstboom uit als je gaat slapen of niet thuis bent. Zet de kerstboom niet te dicht bij brandbaar materiaal zoals gordijnen. En zorg ten slotte, bij een levende kerstboom, dat je de wortel goed nat houdt zodat de boom niet te droog wordt."