Elf doden bij schipbreuk op Egeïsche Zee

Print

Bij een schipbreuk voor de kust van Turkije, op de Egeïsche Zee, zijn dinsdag elf mensen verdronken. Hun vaartuig was van Turkije op weg naar de Griekse eilanden, aldus het Turkse persagentschap Anadolu.

Drie van de elf doden waren kinderen. Zeven andere opvarenden konden gered worden door de Turkse kustwacht. Die kreeg de boot, onderweg van de zuidwestelijke Turkse provincie Aydin naar Griekenland, in de gaten tijdens een routinepatrouille. Het agentschap gaf geen details over de nationaliteit van de slachtoffers en de geredde opvarenden. Er wordt nog verder gezocht naar overlevenden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen ook al 18 mensen bij een schipbreuk voor de Turkse kust om het leven. Onder hen bevonden zich eveneens jonge kinderen.

Dinsdag kondigden de Internationale Organisatie voor de Migratie (IOM) en de Verenigde Naties aan dat sinds januari meer dan een miljoen migranten en vluchtelingen in Europa zijn aangekomen. De overgrote meerderheid van hen waagde zich aan de gevaarlijke oversteek van de Middellandse Zee.