© Sven Dillen

Man uit Leuven krijgt tot 250 uren werkstraf voor reeks inbraken

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een man uit Leuven veroordeeld tot 250 uren werkstraf of een vervangende celstraf van 20 maanden voor een reeks inbraken, onder meer in dancing Mac Queen in Borgloon. Volgens de dancinguitbater was er 26.000 euro uit een kluis verdwenen, maar de verdediging betwistte dat en kreeg gelijk. Dinsdag werd 1 euro provisioneel toegewezen.

Vijf scholen in Zonhoven en Hasselt kregen het ongewenste bezoek van de man. Een zesde poging in een school mislukte. In Diepenbeek drong hij binnen in beachbar Bouazz. De man bekende in de dancing twee fardes sigaretten en 110 euro gestolen te hebben. De zaakvoerder kwam op een nadeel van 26.000 euro en 20 fardes sigaretten. De opbrengst van twee dagen lagen volgens hem in een kluis die niet meer op slot ging.

Midden oktober 2014 werd hij al tot 18 maanden cel veroordeeld voor gelijkaardige feiten in dezelfde periode. De rechtbank vond het toch nodig hem nog een werkstraf op te leggen. Aan verschillende gedupeerden moet hij bijna 2.900 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer