Bejaardenhelpster krijgt 12 maanden cel voor diefstal van ruim 33.000 euro

Print
Bejaardenhelpster krijgt 12 maanden cel voor diefstal van ruim 33.000 euro

Foto: BELGAIMAGE

Overpelt -

Een 68-jarige Nederlandse vrouw uit Overpelt is dinsdag door de correctionele rechtbank van Hasselt tot twaalf maanden cel en 300 euro boete veroordeeld, omdat ze als bejaardenhelpster een echtpaar tachtigers van ruim 33.000 euro had beroofd. De vrouw betwistte de omvang van het bedrag. Ze gaf toe dat ze een paar keer geld had gestolen, maar dat waren volgens haar briefjes van vijftig euro voor een maximumbedrag van 300 euro.

De vrouw pleegde de diefstal in oktober en november 2013. Medio december stal ze ook twee lakens en twee kussenslopen. Het bejaarde echtpaar wantrouwde de bank en bewaarde zijn spaargeld in enveloppen in een kast in hun slaapkamer. In oktober bleek dat er geld verdwenen was, maar men vond geen braaksporen, dus ging het vermoeden al snel naar de huishoudhulp. De dochter liet camera’s installeren. Op de beelden was te zien hoe de helpster in de kasten snuffelde met haar handschoenen aan of met haar hand in een poetsdoek gewikkeld.

Bij een huiszoeking bij de helpster werd 34.000 euro gevonden. Ze gaf een ongeloofwaardige verklaring dat het geld afkomstig was van de verkoop van een appartement in Spanje. Naast het geld werden de lakens en kussenslopen gevonden.

De vrouw was volgens de rechtbank uit op gemakkelijk geldgewin, waarbij ze het vertrouwen van oude, hulpbehoevende mensen misbruikte. Aan het bestolen echtpaar moet ze 33.046 euro schadevergoeding betalen. Het in beslag genomen bedrag werd aan de gedupeerden toegewezen. De bejaardenhelpster is hen ook 2.200 euro rechtsplegingvergoeding verschuldigd.