Celebs

Orlando Bloom geweigerd in India

Print
Orlando Bloom geweigerd in India

Foto: Photo News

Drie uur nadat de Australische acteur Orlando Bloom (38) zaterdag in het Indische New Delhi was geland, moest hij terug naar zijn huidige woonplaats Londen. De reden? Het visum van de ster voldeed niet aan de eisen en hij vloog letterlijk terug van waar hij kwam.

Tijdens een routinecontrole op de luchthaven van New Delhi bleek dat het elektronische visum van Orlando Bloom nog niet was goedgekeurd. De ster wist van niets, maar werd verzocht om het visum eerst in orde te brengen en dan pas terug te keren naar India. Bloom vloog meteen terug naar Londen, bracht het nodige papierwerk in orde en nam daarna opnieuw het vliegtuig richting India. Zondag stond hij er terug.

Het incident is bijzonder ironisch. De acteur was immers uitgenodigd door

politicus Amar Singh om het toerisme in India te promoten. Ze zouden samen eten

en een bezoek brengen aan de toeristische trekpleister de Taj Mahal. Het iconische mausoleum in Agra kan wat positieve aandacht gebruiken. De laatste drie jaar is het bouwwerk minder populair bij toeristen. Vorig jaar kwamen slechts 650.000 toeristen het bekijken. In 2014 waren dat nog 150.000 mensen meer. Het voorval met het visum gooide hun schema echter in de war.

“Het personeel op de luchthaven was ongevoelig en koppig”, zegt Singh in de krant Mumbai Mirror. “Dit is alvast geen goede toeristische reclame”, klinkt het. Een immigratieambtenaar voegt eraan toe dat ze de acteur een verblijfsvergunning voor maximum 72 uur hadden kunnen aanbieden in plaats van hem te deporteren.

Niet te missen