Lestienne komt weg met boete na vechtpartij in uitgaansbuurt

Print
Maxime Lestienne komt weg met een boete voor de vechtpartij waarbij de speler van PSV in de nacht van zaterdag op zondag betrokken raakte. Daarmee is de zaak afgedaan, de voetballer hoeft niet voor de rechter te komen. Eerder kreeg Jeroen Zoet al een boete van 595 euro, een deel van de boete moest Zoet betalen omdat hij een wc in de cel had vernield.

De PSV’ers Jeroen Zoet en Maxime Lestienne hebben de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht in een politiecel na betrokkenheid bij een vechtpartij in het uitgaansgebied van Eindhoven. Volgens de politie heeft Lestienne een klap uitgedeeld en heeft Zoet geprobeerd om de arrestatie van zijn ploeggenoot te voorkomen. in nieuwe beelden (zie boven) is te zien dat Lestienne hardhandig werd weggeleid.

De vechtpartij ontstond rond 4u15 nabij een taxistandplaats en is door veel omstanders gezien. Het publiek dreigde zich ook tegen de politie te keren. De aanleiding voor de vechtpartij is niet duidelijk. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan en is door de politie ook niet meer gevonden.
Zoet en Lestienne zaten zondagochtend nog vast, pas in de loop van zondagmiddag zijn ze vrijgelaten.

Eerder liet PSV al weten het incident met de voetballers te zullen bespreken en intern af te handelen. Volgens de club gaat het om een privézaak.

Lestienne vierde zaterdag bij PSV in de 3-2 overwinning tegen PEC Zwolle zijn rentree nadat hij sinds eind september afwezig was geweest door het overlijden van zijn beide ouders kort na elkaar. In de wedstrijd tegen Zwolle gaf hij met een goeie voorzet de assist voor de winnende treffer.