Sven Kempeneers helemaal in de ban van kerst

Print
Bilzen - In Eigenbilzen heeft Sven Kempeneers de afgelopen twee maanden hard gewerkt aan een enorm kerstdorp. “Elf jaar geleden was er nog alleen een kerstboom met een paar huisjes en een treinspoor. Ondertussen is de helft van de woonkamer veranderd in een sneeuwlandschap.”, vertelt Sven Kempeneers (23).

"Dit jaar is alles volledig vernieuwd. We hebben een tunneldoorgang onder de rots gemaakt met een ingebouwde decoratieve binnengrot. Een treinspoor van 15 meter lengte doorkruist het hele landschap. De rotspartij is twee meter hoog en vervaardigd van polyurethaanschuim. Er is ontzettend veel tijd gekropen in de vervaardiging van de kleine elementen zoals afrasteringen, paden en het houtwerk. Een gedeelte van het kerstdorp bestaat uit een miniatuur weergave van de Efteling", aldus de creatieve kerstliefhebber.

"De tientallen huisjes, de ijsbaan, het berglandschap, windmolen en kabelbaan zijn opegouwd met beweeglijke onderdelen en sfeervol verlicht. Onder het decor zitten 30 stekkerdozen verwerkt en zo ‘n 100 meter kabel", verduidelijkt stiefpapa Peter (51). Het gezin woont bovendien in het meest verlichte huis van Eigenbilzen. "De ganse huisgevel is versierd met lichtjes, samen met tientallen kerstornamenten en de arrenslee met rendieren. Het zijn net geen 8.000 lampjes in het totaal. Volgend jaar gaan we de versiering buiten nog een stuk uitbreiden", lacht Sven. Op 6 januari start het afbreken. "Elke decorstuk wordt met zorg opgeborgen. Maar nu is het nog even genieten en worden er alvast plannen gemaakt voor volgend jaar."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio