"Michael Schumacher kan opnieuw stappen" - Manager ontkent en spreekt van leugens

Print
Volgens het Duitse tijdschrift 'Bunte' zou Michael Schumacher opnieuw kunnen stappen. Het zou alvast een hoopvol signaal zijn voor zijn familie, vrienden en fans. Sabine Kehm, de manager van Michael Schumacher, ontkent echter de beweringen van 'Bunte'.

Eind dit jaar is het twee jaar geleden dat Michael Schumacher een zwaar ski-ongeval had in het Franse Méribel. De Duitse F1-legende lag maandenlang in coma en revalideert nu, bijgestaan door een team van artsen, bij hem thuis in Zwitserland. 

Er werd sinds zijn ski-ongeval al veel gespeculeerd over Schumacher zijn medische toestand. De voorbije maanden was het echter rustig op dat vlak en over zijn exacte toestand blijven heel wat vraagtekens bestaan.

In die relatieve rust wat speculaties betreft is nu echter verandering in gekomen. Het Duitse tijdschrift 'Bunte' bericht immers dat Michael Schumacher opnieuw zou kunnen stappen. "Hij kan weer stappen!" staat er samen met een foto van Michael Schumacher op de voorpagina van 'Bunte'. 

Voor de Duitse krant 'Bild' was dat meteen ook de reden om contact op te nemen met Sabine Kehm en uit te zoeken of Schumacher zijn medische toestand daadwerkelijk verbeterd is. Als manager van Schumacher is het al enige tijd geleden dat Kehm nog info gaf over de medische toestand van Schumacher. Op speculaties reageert ze ook zelden, maar deze keer wenste ze tegenover 'Bild' absoluut te reageren.

"Hij kan niet opnieuw stappen!" zei Sabine Kehm tegenover Bild. Volgens Kehm zijn het onverantwoorde speculaties die 'Bunte' doet. Kehm is van mening dat 'Bunte' de mensen valse hoop geeft. Het is bovendien belangrijk om de privésfeer van Michael Schumacher te respecteren.

Toen 'Bild' vervolgens contact opnam met 'Bunte' en hen confronteerde met de uitspraken van Sabine Kehm, weigerde het tijdschrift om ook maar een woord terug te nemen van wat het had geschreven. Of hoe ook in de Duitse pers nu een oorlog wordt gevoerd over de medische toestand van Michael Schumacher.

Wat Michael Schumacher zijn medische toestand betreft blijven we echter in het ongewisse, wat 'Bunte' en 'Bild' ook schrijven.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: