Mode

Dit is het beste model van het jaar

Print
Dit is het beste model van het jaar

Foto: pn

Geen Kendall Jenner op nummer één in de lijst met de beste modellen van het jaar, bekendgemaakt door Models.com. De felbegeerde eerste plaats is voor het Duitse model Anna Ewers.

Een jury van 250 leden uit de modebranche koos voor de 22-jarige blondine met de looks van Brigitte Bardot als ‘Model van het Jaar’. Ze werd ontdekt door ontwerper Alexander Wang en is goed bevriend met onze landgenote Hanne Gaby.

 

A photo posted by @annaewers on

A photo posted by @annaewers on

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Ewers er al heel wat professionele ervaring op zitten. Ze liep al shows voor meer dan honderd designers waaronder Prada, Balenciaga en Louis Vuitton. Daarnaast is ze een trouw Vogue-gezicht en stond ze model voor Chanel, H&M en de Pirelli-kalender van 2015. De tweede plaats in de professionele ranglijst was voor Gigi Hadid.

Niet alleen de jury mocht een favoriet model aanduiden, ook het publiek mocht er hun lieveling uitkiezen. Uit die peiling blijkt dat het Amerikaanse model Gigi Hadid het populairst is. Zij defileerde afgelopen jaar onder andere voor Victoria’s Secret en was een van de gezichten van de Balmain-campagne voor H&M.

Niet te missen