Ju-jitsuclub Goshin Ryu nodigt ouders uit

Print

Foto: Jeroen Fissette

Kiewit & Kiewit-Heide

Hasselt - De jongste afdelingen van ju-jitsuclub Goshin Ryu hielden zopas hun traditionele ‘familietraining’. Als afsluiter van het trimester nodigden lesgevers Nancy en Steven de ouders van de allerjongste ju-jitsuleerlingen uit. Op een uurtje tijd konden de ouders aan den lijve ondervinden wat hun zoon of dochter de voorbije tien lessen geleerd heeft.

Bij de kleuterafdeling van ju-jitsuclub Goshin Ryu kan je al vanaf 4 jaar terecht. De lessen gaan door in de sporthal van Kiewit op zaterdagnamiddag van 13.30 tot 14.30 uur . Daar leren ze spelenderwijs de basistechnieken van ju-jitsu aan.
Ju-jitsu is één van de oudste gekende krijgskunsten en is de zuiverste vorm van zelfverdediging. Eveneens is ju-jitsu de grondlegger van andere bekende krijgskunsten zoals judo, karate en aikido. De moderne vorm van ju-jitsu bestaat uit zowel slag- en stoottechnieken (karate), worpen en houdgrepen (judo) als klemmen en opleidingstechnieken (aikido); dit alles nog aangevuld met een specifiek ju-jitsu gedeelte (bevrijdingen, vitale punten, verdediging tegen wapens). Het ju-jitsu beoogt het uitschakelen van een tegenstander door gebruik van zo weinig mogelijk kracht. Hierdoor is deze sport ook uiterst geschikt voor vrouwen en kinderen. Geïnteresseerden kunnen inlichtingen inwinnen bij secretariaat@goshinryu.be of via tel/fax: 011/35.13.61.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio