Celebs

R. Kelly trapt het boos af tijdens interview

Print
R. Kelly trapt het boos af tijdens interview

Foto: Photonews

R. Kelly heeft een nieuw album uit, zijn dertiende al, maar de ster van de R&B-zanger schittert al lang niet meer zoals vroeger. Niet alleen is zijn muziek niet meer zo succesvol, ook het feit dat hij verwikkeld was in een rechtszaak voor de verkrachting van een minderjarig meisje, deed zijn carrière weinig goed. Toen de interviewster hem daarover een vraag stelde, liep hij uiteindelijk geïrriteerd de studio uit.

R. Kelly werd in 2002 aangeklaagd wegens seks met een 14-jarig meisje en het maken van video-opnames. Na een slepende rechtszaak werd hij eerst veroordeeld en daarna vrijgesproken. Toch blijft rond de zanger een zweem van kindermisbruik hangen. Zo zou er al vaker kinderporno bij hem gevonden zijn en trouwde hij in 1994 op 27-jarige leeftijd met de toen pas 15-jarige Aaliyah. Dat huwelijk was illegaal en werd later geannuleerd door een rechter.

Een op zijn zachtst gezegd moeilijk passage in zijn carrière, dus wou interviewster Caroline Modarressy-Tehrani van de Huffington Post er hem toch enkele vragen over stellen. Dik tegen de zin van R. Kelly zelf en dat laat hij ook duidelijk blijken. Hij zegt eerst tegen de interviewster dat hij het alleen over positieve dingen wil hebben en niet aan een kruisverhoor wil worden onderworpen. "Ik heb het naar mijn zin in New York, maar ik ben niet naar hier gekomen zodat jij dat voor mij kunt vergallen." Vervolgens laat hij haar weten dat ze maar één vraag meer mag stellen. Wat volgt is heel wat door elkaar gepraat tot hij de microfoon uitdoet en uit beeld wandelt. Zijn slechte imago lijkt in elk geval voorlopig nog niet echt opgeblonken na een zoveelste incident.

 

Niet te missen