Beauty

Model dat been verloor door 'tamponziekte' maakt comeback

Print
Model dat been verloor door 'tamponziekte' maakt comeback

Foto: Instagram Lauren Wasser

Het Amerikaanse model Lauren Wasser verloor haar ene onderbeen en ook haar hiel en al haar tenen van de andere voet na een infectie als gevolg van het toxisch shocksyndroom, beter bekend als de 'tamponziekte'. De 28-jarige vrouw slaagt er nu in om haar modellencarrière terug op te pikken en schittert in de feestcatalogus van het merk Nordstrom.

Lauren Wasser was 24 toen ze in 2012 vroeger weg ging van een feestje omdat ze zich onwel voelde. Twee dagen later werd ze bewusteloos op de vloer van haar slaapkamer gevonden en in allerijl naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar kreeg ze nadat ze ontwaakte uit een dagenlange coma te horen dat ze een infectie had opgelopen als gevolg van het toxisch shocksyndroom. Als gevolg van die infectie verloor ze haar been, maar ook haar tenen en hiel van haar andere voet. Een indrukwekkend verhaal, maar Lauren besloot niet bij de pakken te blijven zitten.

Nu vier jaar later heeft ze voor het eerst weer een modecampagne te pakken en wel voor de feestcatalogus van Nordstrom. Op Instagram schreeuwt ze haar geluk dan ook uit. "Opnieuw mijn eerste echte job in de modellenwereld. We hebben gehuild die dag."

 

 

The ?? leg killing it ????

Een foto die is geplaatst door Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) op

 

Niet te missen