Hoogzwangere Djoeke: “Ik stuur elke maand echo’s van baby door, maar Tom antwoordt nooit”

Print
Hoogzwangere Djoeke: “Ik stuur elke maand echo’s van baby door, maar Tom antwoordt nooit”

Foto: Facebook/VTM

De bevalling van Djoeke Van Houcke (31) is uitgerekend voor 2 februari. De Waregemse beweert dat Tom Coninx (40) de vader is van haar dochter, maar de sportjournalist heeft alle contact verbroken.

Djoeke is al de alleenstaande moeder van Damon (8) en ook nu zal ze zonder man haar tweede kind ter wereld brengen. Dat is niet evident, zo blijkt uit een gesprek met Dag Allemaal. “Een sprookje is het niet. Ik ben al zeven maanden misselijk en heb constant hoofdpijn, sinds enkele weken heb ik ook last van voorweeën. Mijn dokter raadt mij aan om mij te laten opnemen in het ziekenhuis, maar ik kan Damon en mijn zaak niet in de steek laten. Gelukkig krijg ik hulp van Damons papa en mijn vriendin Davina, en mijn familie natuurlijk. Zij staan als één blok achter mij. Tom daarentegen, van hem heb ik nog altijd niets vernomen”, jammert Djoeke.

Toch probeert Djoeke het contact te herstellen. “Ik stuur geregeld een berichtje, en heel soms probeer ik te bellen. Maar antwoorden doet hij nooit. Hij krijgt ook elke maand m’n nieuwe echo’s, hopende dat hij zo toch iets van gevoel krijgt voor z’n ongeboren kindje. Maar ik weet niet niet of hij die echo’s bekijkt. Ik heb hem ook tevergeefs gevraagd of hij akkoord gaat met de naam die ik voor m’n meisje in gedachten heb. Wie wél contact met mij heeft opgenomen, is Toms ex-vrouw. Maar, laten we zeggen dat dat geen aangenaam gesprek was. Ik verwacht dus niets meer van Tom.”

Maar Djoeke verliest de hoop nog niet. “Mijn gynaecoloog zegt wel dat sommige mannen in deze situatie alsnog vertederd raken wanneer ze een foto van de baby zien, want nu blijft het voor een man iets onwezenlijks. Dus, zodra ons dochtertje er is, stuur ik Tom sowieso een foto toe. Ik wil mijn dochter de kans geven om haar papa wél te leren kennen. Alleen: hij moet dat óók willen.”