Willy Sommers: “Gestoorde fan dreigde ermee onze kinderen te vermoorden”

Print
Willy Sommers: “Gestoorde fan dreigde ermee onze kinderen te vermoorden”

Foto: BELGAIMAGE

Het zat Willy Sommers (63) niet mee in 2015. De charmezanger en zijn partner Cindy (39) moesten afscheid nemen van twee ouders. Bovendien dreigde een gestoorde fan ermee hun kinderen te vermoorden. “We hopen dat 2016 beter wordt”, aldus het koppel in Story.

Cindy verloor haar moeder na een strijd van acht jaar tegen beenmergkanker. “Ik heb het nog altijd moeilijk met het verlies, dat verdriet slijt niet. Ik heb haar jarenlang verzorgd en plots is er een grote leegte in mijn leven. Het enige wat we nog van mama hebben, is haar hondje. Ik heb ook nog een beetje as van haar, maar ik ben nog niet klaar om dat uit te strooien.” Ook voor Willy was het verdriet groot. “Marleen was mijn schoonmoeder, maar zo heb ik haar nooit gezien. Voor mij was ze een goede vriendin, we hadden dan ook dezelfde leeftijd.”

Willy verloor dan weer zijn vader. “Papa was al een paar jaar dement en kon op het einde niet meer praten. Van de fiere man die hij altijd was geweest, bleef niet veel meer over. Maar toen ik het nieuws vernam, ik was in Djerba voor een optreden, was het toch een ontzettende klap. Er wachtten 600 man op mij en ik heb opgetreden, maar ik moest toch veel huilen in het hotel. Ik denk ook nog alle dagen aan mijn vader. Er hangt een foto van hem in mijn bureau en af en toe praat ik tegen hem.”

Afgelopen jaar vond ook het proces plaats tegen de vrouw die Willy en zijn gezin stalkte: ze dreigde een bom te laten ontploffen en stuurde mini-doodskisten op voor dochter Luna en zoon Luka. “We hadden al zo’n zware tijd achter de rug en dan kwam dat proces er nog eens bij. Dat legde toch een zware druk op ons gezin”, vertelt Cindy. “We wilden het hoofdstuk zo snel mogelijk afsluiten, maar dan vond ze een betere advocaat en ging ze in beroep. Omdat de zaak nog lopende is, willen we daar niet verder over uitweiden”, zucht Willy.

Ondanks alle ellende, zijn Willy en Cindy er wel sterker uitgekomen als koppel. “We zijn nog meer naar elkaar toegegroeid. Hoe langer we elkaar kennen, hoe liever we elkaar zien. En we begrijpen elkaar ook goed”, vat Cindy hun liefde samen. “Er komt geen sleur in onze relatie. Als Cindy s’ avonds in de zetel in mijn armen in slaap valt, vind ik dat zalig. Dat is voor mij een teken van liefde en geborgenheid”, vult Willy aan.