Twee ‘terroristen’ gedood tijdens schietpartij in Istanboel

Print

Twee vrouwelijke ‘terroristen’ zijn door de politie gedood tijdens een schietpartij in een wijk in de Turkse stad Istanboel. De vrouwen zouden onderdak gegeven hebben aan Koerdische rebellen, aldus lokale media.

De antiterreurpolitie voerde een raid uit in het district Gaziosmanpasa. De twee bewoners van een appartement schoten op de agenten en die vuurden terug.

De media berichtten over de dood van twee ‘terroristen’, zonder te verduidelijken waartoe ze behoorden. De wijk in Istanboel staat echter bekend als een bastion van militanten van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), de gewapende beweging waartegen sinds een week een grote militaire operatie loopt in het zuidoosten van het land.

Vier agenten raakten lichtgewond tijdens het vuurgevecht.

Tijdens een onuitgegeven offensief van leger en politie zijn minstens 115 vermoedelijke rebellen van de PKK gedood in verschillende steden van het zuidoosten van het land, vooral in de provincie Sirnak die grenst aan Irak en Syrië. De operatie is nog steeds aan de gang. De officiële balans kon evenwel nog niet gecontroleerd worden uit onafhankelijke bron. De operaties maakten ook slachtoffers bij de burgerbevolking en het leger.