OVERZICHT. Waar en wanneer zijn de meeste alcoholcontroles?

Print
OVERZICHT. Waar en wanneer zijn de meeste alcoholcontroles?

Foto: Filip Claus

De BOB-campagne draait weer op volle toeren in Vlaanderen. In de stad Antwerpen heb je als chauffeur het meeste kans om te moeten blazen tijdens een alcoholcontrole. Dat blijkt uit cijfers van politiecontrole.be, die VTM Nieuws kon inkijken.

De app van politiecontrole.be telde tussen december 2014 en november 2015 8.500 alcoholcontroles in Vlaanderen en Brussel.

Op deze kaart staan per provincie de steden en gemeenten waar de meeste controles zijn. Klik op de gemeente om te zien hoeveel alcoholcontrolers er het afgelopen jaar waren.

721 of 8,48% van die controles waren in Antwerpen. Mechelen volgt met 234 controles. Gent (157), Brussel (103) en Aalst (101) vervolledigen de top vijf. 

Dit is de volledige top 20:

Op zaterdag vinden de meeste alcoholcontroles plaats, zo blijkt uit de cijfers van politiecontrole.be. Er zijn gemiddeld bijna 20 controles op een gemiddelde zaterdag. Op maandag heeft u het minste kans om te blazen.

De meeste controles vinden plaats tussen 12 en 20u. Slechts 964 (of 19%) alcoholcontroles gebeurden het voorbije jaar 's nachts, terwijl er meer dan 4.000 overdag waren.