Temperatuur loopt op tot 15 graden

Print
Temperatuur loopt op tot 15 graden

Dinsdag is de winter officieel van start gegaan. Maar dit jaar is er nog geen sprake van echt winterweer. Het blijft op de meeste plaatsen droog met een temperatuur die op verschillende plaatsen in België kan oplopen tot 15 graden.

Dinsdag is het op de meeste plaatsen droog maar overwegend bewolkt. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde zuidwestenwind met pieken van 50 of 65 km/u. Maxima: 10 graden in Hoog België en ongeveer 15 graden elders. Dinsdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met later regen vanuit het westen. Voorts blijft het ook winderig. Het koelt amper af. Minima: 7 tot 12 graden.

Woensdag is het tijdelijk nog zwaarbewolkt met wat lichte regen. Nadien breekt de zon door maar een enkele bui blijft mogelijk. Er staat een matige, dicht bij zee een krachtige zuidwestenwind. Het kwik stijgt tot maximaal 13 graden.

Donderdag neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag of avond valt er af en toe regen bij ongeveer 13 graden. Van vrijdag tot en met maandag is het wisselend bewolkt maar er valt in het algemeen weinig neerslag. De middagtemperatuur schommelt vrijdag (kerstdag) rond 9 graden. Op tweede kerst wordt het zo’n 13 graden. De dagen daarna is het overdag zowat 10 graden.

Minstens tot de jaarwisseling blijft het zacht voor de tijd van het jaar.