Lerares verliest man, huis en werk door leugens van leerlinge

Print
De 22-jarige Elisa Bianco uit het Engelse Cornwall is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden voor “stalking en intimidatie” van haar lerares Sally Retallack. De studente veinsde terminale kanker en verwoestte "met leugenachtige spelletjes" het leven van de 49-jarige vrouw.

Elisa Bianco leerde op 16-jarige leeftijd de lerares Sally Retallack kennen op het St. Austel College in het Engelse Cornwall. De studente vertelde haar dat ze misbruikt werd door haar ouders en dat ze door een kwaadaardige tumor slechts drie maanden meer te leven had.

De lerares voelde zo mee dat ze het meisje bij haar liet intrekken. Retallack gaf haar werk op en spendeerde maar liefst 2.725 euro om de laatste wensen van Bianco in vervulling te laten gaan. Ze zette Bianco ook iedere dag af aan het ziekenhuis voor haar ‘behandeling’. De studente bleef echter uren in de cafetaria zitten tot Retallack haar weer kwam ophalen.

Intieme berichten

Het meisje ging zelfs zo ver dat ze met psychologische spelletjes Retallack en haar man uit elkaar dreef, wat uiteindelijk tot een relatiebreuk leidde.

Nadien maakte Bianco een vals profiel aan op een datingsite onder de naam ‘John’. Ze maakte een vals e-mailadres en gebruikte een hese stem om in contact te komen met Retallack. Toen bleek dat ‘John’ en Retallack het goed met elkaar konden vinden, en ze zelfs intieme berichten deelden, liet Bianco ‘John’ verdwijnen. De man was zogezegd gestorven aan kanker.

Celstraf

De leugens van Bianco kwamen in 2013 aan het licht toen Retallack haar wilde bezoeken in het ziekenhuis. Geen enkel personeelslid bleek haar te kennen. Bianco biechtte uiteindelijk alles op.

De zaak kwam voor de rechtbank en Bianco werd vrijdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en acht maanden. “Het is een vreemde maar zeer verontrustende zaak”, zei de rechter. “Het is de raarste zaak die ik in een lange tijd behandeld heb. Het ergste was de harteloze en wrede manier waarop Bianco een fictief persoon verzon en zo de emoties van Retallack manipuleerde. Geen enkele straf zal dat compenseren.”

Sally Retallack verloor haar man, haar huis en haar job door de leugens van Elisa Bianco. Ze is verhuisd naar Frankrijk om er een nieuw leven te beginnen.