Sfeervak zamelt geld in na indrukwekkende Smurfentifo

Print
Sfeervak zamelt geld in na indrukwekkende Smurfentifo

Foto: JG

Het Genkse sfeervak Tribune Zuid heeft op zijn Facebookpagina becijferd hoeveel de Smurfentifo heeft gekost aan tijd en geld.

“We krijgen regelmatig de vraag of we tegen de volgende dag geen tifo kunnen maken, maar er komt veel meer bij kijken dan iedereen denkt”, zegt Vince Sneyers van supportersclub Drughi. “We hebben met een team van ongeveer 25 mensen bijna acht weken gewerkt aan deze Smurfentifo. In totaal zijn er 1.200 werkuren in gekropen. Op een geheime locatie, want voor het verrassingseffect proberen we dat altijd tot op het laatste moment stil te houden. Al is dat in deze tijden van sociale media niet  gemakkelijk.”

Budget

Elk jaar voorziet KRC Genk een bedrag voor sfeeracties. “De 700 vierkante meter plastic zeilen hebben we met dat geld gekocht. De kleeftape, verfmateriaal, verf, pamfletten, touwen en pvc-buizen hebben we allemaal zelf betaald. De kostprijs van deze tifo bedroeg 1.531.68 euro. “Omdat we dat niet zelf kunnen bekostigen, gaan we tijdens de volgende thuismatch tegen Zulte Waregem een geldinzameling doen. We waren heel tevreden met het resultaat, maar de lat voor de volgende tifo moet nog hoger.”