Bill Cosby klaagt voormalig topmodel aan

Print

De Amerikaanse acteur Bill Cosby (78) heeft eeen klacht ingediend tegen gewezen model Beverly Johnson (63). Hij beschuldigt haar van laster, zo heeft zijn advocate meegedeeld.

Johnson, in 1974 nog het eerste Afro-Amerikaanse model op de cover van Vogue, stelt dat de komiek in de jaren tachtig een verdovend middel in haar koffie zou hebben gedaan om haar seksueel te misbruiken. Ze kon uiteindelijk ontkomen door een taxi te bellen.

Johnson kwam eind vorig jaar met het verhaal naar buiten, nadat al heel wat andere vrouwen hadden verklaard dat Cosby hen had verdoofd om hen vervolgens aan te randen.

In de klacht die Cosby maandag heeft ingediend, staat dat hij Johnson ‘nooit heeft verdoofd en dat haar verhaal een leugen is’, zo stelt Monique Pressley, die de verdediging van Cosby op zich heeft genomen.

Cosby had vorige week al zeven vrouwen voor de federale rechtbank van Massachusetts gedaagd. Ook zij zouden zich volgens Cosby schuldig hebben gemaakt aan laster toen ze verklaringen over seksueel misbruik aflegden.

Cosby wordt intussen al door meer dan vijftig vrouwen van aanranding beschuldigd. Sommige van de klachten gaan terug tot de jaren zestig. De meeste aantijgingen zijn ondertussen verjaard, waardoor er geen juridische stappen meer kunnen worden ondernomen. Cosby heeft de beschuldigingen altijd ontkend.