Grootouders koken stevige maaltijd voor blokkende studenten in stille studieruimten

Print

Winterslag 1

Genk - Ze zijn weer van start gegaan! De blokkers, studenten uit het hoger onderwijs, die zich in de 'stille studieruimten' voorbereiden op de examens van januari.

Reeds enkele jaren komen studenten in de Genkse bieb studeren in een rustige omgeving. Vorig jaar startte Rotaryclub Genk-Noord, in samenwerking met Syntra, het project studieruimten in de mooie en rustgevende gebouwen aan het kerkplein van Winterslag.
Dit initiatief had zo'n succes dat de organisatoren vreesden dat ze het niet meer alleen aankonden en ze zochten contact met de stad Genk. De stad sprong bij en het initiatief kreeg daardoor plots een heel andere dimensie.
Enkele oma's en opa's zorgen voor een lekkere en gezonde maaltijd, tijdens de pauzes kan met even 'chillen' en op zaterdag geeft een psycholoog concentratietips aan de blokkers die het wensen. Maar hoofdzaak blijft uiteraard een serene studiesfeer waar de studenten zich kunnen voorbereiden op de examens van januari. En die sfeer vind je uiteraard in de gebouwen van Syntra in Winterslag, die nog tot en met 2 januari ter beschikking staan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio