Die Gentiaen zingt ‘A Festival of Carols’

Print
Die Gentiaen zingt ‘A Festival of Carols’

Foto: Bart Kumbruck

Zonhoven - Warm, gloedvol en feestelijk! Zo klonk de bewerking die Mark Hayes maakte van bekende en minder bekende kerstliederen voor koor, sopraan en 2 vertellers. Ze werden begeleid door een instrumentaal ensemble in een niet alledaagse bezetting met dwarsfluit, trompet, piano, synthesizer en percussie. Speciaal voor de gelegenheid werden veel Engelstalige teksten vertaald naar het Nederlands. Zodoende kon iedereen het kerstverhaal heel goed volgen.

Die Gentiaen uit Zonhoven, samen met het Basilicakoor van Tongeren, heeft (weer) het beste van zichzelf gegeven: Een bijzonder mooi en afgewerkt concert waarin ze het publiek 'raakten', sommigen zelf tot tranen toe. Voor een bepaald gedeelte kregen ze zelfs versterking van De Zonhovense Leeuweriken, waardoor en meer dan 90 zangers op het podium stonden.

Het kinderkoor De Zonhovense Leeuwerikjes mochten bij dit concert de spits afbijten. In hun mooie rode kerstoutfit deden ze met hun gezang meerdere harten wegsmelten. Ze bewezen dat ze al voldoende noten gegeten hebben om de nabij toekomst van De Zonhovense Leeuweriken veilig te stellen. En wie weet, misschien wel in een veeeeel verdere toekomst ook Die Gentiaen te kunnen versterken. Ook De Zonhovense Leeuweriken lieten het beste van zichzelf horen. Een harp en piano zorgden hier voor de instrumentale ondersteuning.

Vooraleer aan de slot apotheose te starten lieten ook de koren Basilica en Die Gentiaen elk op hun beurt nog een aantal prachtige liederen weerklinken.

Het enthousiasme dat iedereen uitstraalden en de dynamiek die ze stuwden, heeft de boodschap die ze brachten werkelijk doen 'aankomen'. Dat is wat een kerstconcert moet zijn!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio