Protest tegen plannen SALK-industrieterrein in Hoeseltse Onze-Lieve-Vrouwparochie

Protest tegen Hoeselts SALK-industrieterrein: “De landbouwers zijn opnieuw de dupe”

Print
Protest tegen Hoeselts SALK-industrieterrein: “De landbouwers zijn opnieuw de dupe”

In Hoeselt verzamelden veertig inwoners van de Onze-Lieve-Vrouwparochie om te protesteren tegen het geplande industrieterrein. Foto: Raymond Lemmens

Hoeselt -

Veertig inwoners van de Hoeseltse Onze-Lieve-Vrouwparochie zijn gisteren uit protest afgezakt naar een open veld om hun ongenoegen te uiten over het SALK-industrieterrein dat de provincie en de gemeente willen bouwen. “Er zijn elders nog zoveel lege plaatsen op bedrijventerreinen, en tien landbouwers zijn weer de dupe”, vinden Johan Vroonen en Steven Deckers. “De uitbreiding van de industriezone ligt helemaal nog niet vast”, reageert gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors (CD&V).

De Hoeseltse burgemeesters Guy Thys (N-VA) en Werner Raskin (Open Vld, draagt de sjerp vanaf 1 januari, nvdr) protesteerden twee jaar geleden nog fel toen Hoeselt vergeten werd in de SALK-plannen. Nu de gemeente dus toch opgenomen wordt, zijn beide burgervaders tevreden. “Wij staan inderdaad achter het regionaal bedrijventerrein”, zegt Thys. “Dat is bedoeld voor bedrijven die meer dan een halve hectare nodig hebben. We hebben kandidaten in Hoeselt, zoals het Zweedse Atlas Copco, bouwproducten Pauli en de vrachtwagengarage Menten.”

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio