Halve finales Beker worden Limburgs onderonsje

Print
Halve finales Beker worden Limburgs onderonsje

Bochelt bekert voort. Foto: MIST

In het handbal werden zaterdagavond de kwartfinales van de Beker van België afgewerkt. De halve finales worden bij de mannen een Limburgs onderonsje met Qubic Achilles Bocholt, Hubo Initia Hasselt, Callant Tongeren en Sporting Nelo.

Eersteklasser Wezet bood stevig weerwerk tegen Bocholt, dat uitkomt in de Beneliga. Het werd een spannende wedstrijd, die pas in de slotfase beslist werd. Op 5 seconden van het einde scoorde Wertelaars het verlossende doelpunt voor de Limburgers die Wezet versloegen met 33-34.

Beneligaploegen bekeren verder

In Sasja Callant Tongeren stonden twee ploegen van de Beneliga tegenover elkaar. Beide ploegen zijn uitgeschakeld voor de final four van die Beneliga en hadden een opkikker nodig om hun seizoen toch nog wat kleur te geven. Callant Tongeren haalde het met 20-24 en bekert voort.

Initia Hasselt, momenteel tweede in de Beneliga, haalde het vrij makkelijk van eersteklasser Beyne. Na 5 minuten stond het al 2-11 in het voordeel van de Limburgers en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Uiteindelijk won Hasselt met 24-41.

In de laatste kwartfinale stonden Sporting Nelo en Merksem tegenover elkaar. Twee ploegen die samen met Wezet nog bikkelen om de twee vacante plaatsen voor de Beneliga, die volgend jaar uitbreidt van 8 naar 12 ploegen. Sporting Nelo versloeg Mersem met 31-24.

Op 29 december wordt er geloot voor de halve finales; die gespeeld worden in het weekend van 13 en 14 februari.