Vinnig OHL klopt KV Mechelen en houdt Westerlo af

Print

OH Leuven heeft onderin een belangrijke zege geboekt tegen KV Mechelen. De Leuvenaars haalden het verdiend met 3-1. Dankzij die zege behoudt het een voorsprong van twee punten op Westerlo, dat eerder op de avond ook won van Charleroi. OHL ging de rust in met een 0-1-achterstand, maar zette in het begin van de tweede helft de match volledig naar zijn hand.

Beide ploegen knokten vanaf het begin zich in de wedstrijd en kregen met mondjesmaat enkele kansen. Het was KV Mechelen dat als eerste dat ook kon omzetten in een doelpunt. Matthys vond Hanni die ondanks een handje van Riou de touwen kon vinden. OHL wou reageren maar stootte weer op de eigen inefficiëntie. KV Mechelen-doelman Gillet voorkwam een paar keer de gelijkmaker.

OH Leuven met de achterstand de rust in maar niet met hangend hoofd. Het kwam strijdend uit de kleedkamer en greep Malinwa meteen bij de keel. Na tien minuten stond de gelijkmaker op het bord via Croizet die aan de tweede paal een voorzet van een schitterend spelende Trossard binnenkopte. Drie minuten later stond het zelfs als 2-1. Een fout achterin bij KVM zette Cerigioni op weg naar doel en die faalde niet. Leuven heer en meester en dat vertaalde zich nog in de 3-1 toen weer eens Trossard de Mechelse verdediging te kakken zette en Satli aan de noodrem moest gaan hangen. Rood en een strafschop waren zijn deel. Geen twijfel bij Bostock die de 3-1 op het bord ramde.

Aangezien degradatieconcurrenten Westerlo en Waasland-Beveren ook hun wedstrijd wonnen, was deze zege van OH Leuven meer dan broodnodig. Het blijft voorlaatste en krijgt nu ook Moeskroen en KV Mechelen in het vizier. Mechelen kijkt dus voorlopig beter naar onder dan naar boven.

Hoogtepunten:

2’ Daar is OH Leuven meteen met een snelle stoot. Trossard zoekt de ruimte tussen twee verdedigers, vindt die en haalt laag maar veel te zwak uit. Hier had de jonge aanvaller de bal meteen tussen de palen kunnen pegelen.

12’ Wat een gigakans voor de Kakkers om op voorsprong te komen! Hani mistrapt zich in eerste instantie op een inswingende vrije trap en legt het balletje dan maar opzij naar Naessens. Die trapt het leer keurig naar de hoek van het doel maar Riou gooit zich er in allerijl nog tussen en voorkomt de achterstand.

20’ Weer wordt Jean-Francois Gillet op de proef gesteld. Deze keer is het Bostock die eens van ver uithaalt maar de nationale reservedoelman niet in verlegenheid brengt.

31’ Daar is dan toch de openingstreffer in deze wedstrijd. Leuven komt plots met twee tegenover drie te staan en heeft pech dat net de slimme Tim Matthys aan bal is. Die leest het spelletje goed en wacht tot Hanni perfect in positie is om de bal vervolgens door te steken waardoor de Fransman enkel nog Riou te verschalken heeft. Die zit er nog met een handje tussen maar ziet de bal toch tegen zijn touwen belanden.

38’ Daar is de uitploeg weer. Verdier besluit om Riou eens te testen en haalt ter hoogte van het halve maantje staalhard maar gecentreerd uit. Rieu is wakker maar heeft schijnbaar toch moeite met de streep van Verdier die hij in hoekschop moet boksen.

52’ Leuven vindt wat het zocht. Bij KV Mechelen rekent niemand dat een pijlsnelle Leandro Trossard een balletje aan de rand van de zestien nog gaat oppikken. Dat doet hij dus wel en kijkt dan naar wat er in de box gebeurt en bedient vervolgens Croizet die aan de tweede paal opduikt en dan toch eindelijk zijn lang verwachte goal langs Gillet knikt. Den Dreef juicht, alles ligt weer open.

55’ Op drie minuten tijd gaat OH Leuven van de achterstand naar een voorsprong als staat Maliwa achterin toch te slapen hoor. Satli verspeelt de bal wel heel simpel aan Croizet die vervolgens Cerigioni alleen op weg zet naar doel. Die faalt niet en tikt de bal tot groot jolijt van den Dreef in de rechteronderhoek.

62’ Feest achter het doel van Riou maar dat gaat niet door. Verdier kopt de bal door naar Hanni die van dichtbij de bal in doel tikt maar daarbij volgens Virant buitenspel stond. Voorlopig geen gelijkmaker voor de Kakkers.

69’ Van counteren gesproken. Vanop de eigen helft wordt Croizet zomaar alleen naar het doel van Gillet gestuurd. De Fransman sprint zich de longen uit het lijf en kan kan er nog een schot uitpersen maar Gillet gaat prima plat en verwerkt de een-op-een-kans in een corner. Croizets inspanning wordt beloond met een flinke portie krampen.

76’ Trossard loopt er weer eens iedereen af en zorgt er dan voor dat Satli aan de noodrem moet gaan hangen en de bal op de stip gaat voor de Leuvenaars. Mourad Satli krijgt een directe rode kaart. KV Mechelen moet met een man minder verder.

76’ Ze mogen zich in de handen wrijven aan den Dreef. Bostock knalt met volle overtuiging de 3-1 in de bovenhoek. De drie punten zijn zo goed als binnen voor Leuven of komt Malinwa dit nog te boven?

78’ Het is nog niet genoeg voor OH Leuven. Trossard haalt uit maar de bal wijkt af in het pak waardoor Gillet zich als een gek nog naar de andere hoek moet haasten om het leer uit doel te ranselen. Een zware avond voor de blonde doelman.

82’ De tweede helft is helemaal van de thuisploeg. De pas ingevallen Azevedo haalt ook eens uit maar ziet zijn schot geblokt worden. De 4-1 hangt in de lucht, eerder dan de aansluitingstreffer voor Malinwa.