MOESKROEN - WAASLAND-BEVEREN 0-1

Waasland-Beveren boekt deugddoende uitzege na gouden wissel bij Moeskroen

Print
Waasland-Beveren boekt deugddoende uitzege na gouden wissel bij Moeskroen

Foto: BELGA

Waasland-Beveren heeft de volle buit gepakt op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz. Dankzij een rake kopbal van invaller Myny wonnen de Waaslanders met 0-1 op Le Canonnier. In de stand springt Waasland-Beveren over Charleroi naar een tiende plaats, Moeskroen staat veertiende.

Moeskroen-coach Janevski voerde drie wissels door in vergelijking met de verloren wedstrijd op KV Kortrijk. Mezague, Mohamed en Vaccaro kwamen tussen de lijnen na hun goede prestatie in de bekermatch tegen Racing Genk. Bij Waasland-Beveren moest Stijn Vreven noodgedwongen wisselen door het ontbreken van de geblesseerde Maric en de geschorste Coulibaly, daardoor kwamen Vanzo en Moren tussen de lijnen.

Thuisploeg Moeskroen begon heel wat beter aan de wedstrijd dan Waasland-Beveren, dat al drie matchen niet meer had gewonnen. Een solo van Markovic leverde uiteindelijk geen doelgevaar op, terwijl een donderslag van Marquet niet echt problemen opleverde voor de bezoekende doelman Goblet. Waasland-Beveren kwam bijna niet in het spel voor, maar kreeg toch de grootste kansen van de eerste helft. Zinho Gano toonde zich echter te zelfzuchtig en deed tot tweemaal toe de netten niet trillen.

Na de rust gaf Waasland-Beveren-trainer Stijn Vreven een masterclass in de kunst van de gouden wissel. Hij bracht Olivier Myny tussen de lijnen na een kwartier spelen in de tweede helft, en die wissel rendeerde meteen voor de bezoekers. Myny, die nog geen minuut op het veld stond, kopte een voorzet van Langil met een boogje tegen de touwen. Moeskroen probeerde alles op alles te zetten om minstens een gelijkmaker uit de brand te slepen, maar die bleef uit. In het absolute slot liet Gano oog in oog met de doelman nog de beslissende 0-2 liggen. Winnen deed Waasland-Beveren wel, waardoor het springt naar een tiende plaats in de stand. Moeskroen blijft achter op een veertiende plaats, vijf punten boven rode lantaarn Westerlo.

Opmerkelijk:

Er stonden vreemd genoeg twee Vagners op het veld. Bij Waasland-Beveren was het truitje van doelman Goblet zoek geraakt, waardoor de doelman noodgedwongen moest keepen met de witte trui van Moeskroen-doelman Vagner.

Belangrijkste fases:

2’ - Markovic glipt door de verdediging van Waasland-Beveren. Hij gaat neer over het been Moulin aan de rand van de zestien. Scheidsrechter Luc Wouters ziet er geen graten in en laat gewoon doorspelen. De Serviër heeft wel verzorging nodig.

15’ - Voor het eerst komen de bezoekers in de buurt van doelman Vagner. Moren kopt een bal door en Zinho Gano heeft de bal maar voor het intikken. De ex-speler van Moeskroen schiet te zacht in. De thuisdoelman werkt de bal met beide vuisten weg. Hier komen de Henegouwers goed weg.

36’ - Zinho Gano gaat door op de rechterflank en snijdt dan naar binnen. In plaats van af te spelen naar Langil gaat de spits op zoek naar eigen succes. Hij schiet op de hakken van Teddy Mezague.

39’ - Gano en Jans knutselen een mooie aanval in elkaar. Opnieuw gaat de aanvaller voor persoonlijk succes. Hij krijgt een flinke bolwassing van de mee opgerukte Laurent Jans.

59’ - GOAL - Invaller Myny staat amper een halve minuut op het veld. Met zijn eerste baltoets kopt hij een voorzet van Langil tegen de netten. Van een gouden wissel gesproken.

89’ - Noe Dussenne schudt een mooie dribbel uit de sloffen in de grote rechthoek. Valtteri Moren kan er nog net zijn been voorzetten. Aan de overzijde gaat Gano aan de haal. De spits komt oog in oog met doelman Vagner maar de linkspoot laat de beslissende 0-2 liggen. Hij trapt op de Braziliaanse doelman. Wat een misser van de aanvaller.