Gounongbe bezorgt Westerlo eerste zege onder Bob Peeters

Print

Bob Peeters heeft zijn eerste overwinning als coach van Westerlo beet. De club uit de Kempen versloeg zaterdagavond Charleroi met 2-1. Het is Westerlo’s eerste zege sinds half oktober. De thuisploeg kwam nochtans al na 6 minuten op achterstand na een goal van Dessoleil, maar topschutter Gounongbe trok met een doelpunt in elke helft Westerlo over de streep.

Het was al van 17 oktober geleden dat Westerlo nog eens een match kon winnen in de Jupiler Pro League en ook tegen Charleroi begonnen de Kemphanen dramatisch aan de partij. Na amper zes minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Dessoleil knikte en voorzet van Tainmont in doel: 0-1. Westerlo was helemaal van slag en slikte ei zo na een tweede treffer. Schuermans redde een bal op de lijn, Ndongala trof de lat. 

Het duurde tot op het half uur vooraleer Westerlo zijn zelfvertrouwen terugvond en voorzichtig op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er vlak voor de rust. Niet toevallig dankzij Frédéric Gounongbe, Westerlo's hoop in bange dagen. De topschutter van geel-blauw kopte in de 41e minuut een vrije trap hard binnen.

Het begin van de tweede helft was opnieuw voor Charleroi. Gelukkig voor Westerlo stond het vizier van Jérémy Perbet niet op scherp in het Kuipje. De thuisploeg dreigde vooral op stilstaande fases want in de combinatie wilde het niet vlotten. Na 70 minuten nagelbijten veerden de thuissupporters voor de tweede keer op. Doelpuntenmaker Dessoleil werkte in de zestien meter Annys tegen de grond: strafschop Westerlo! Aanvoerder Daems miste vorige week zijn elfmeter tegen Genk en dus nam Frédéric Gounongbe zijn verantwoordelijkheid. Hij bleef ijzig kalm en ramde de penalty in de kruising: 2-1. 

De laatste 20 minuten was het vooral bibberen en beven voor Westerlo. Gelukkig bleek Charleroi slechts een schim van de ploeg die vorig jaar Play-Off 1 haalde. Westerlo haalde met dichtgeknepen billen zijn eerste zege onder Bob Peeters. Helaas schiet het daar weinig mee op aangezien grote concurrent OH Leuven zaterdagavond ook zijn partij won. Westerlo blijft dus laatste. Het goede nieuws is dat OHL niet verder uitloopt.

Hoogtepunten:

6 ‘ Tainmont schildert de bal heerlijk richting Dessoleil, die centraal helemaal vrijstaand de hoek voor het uitkiezen heeft.

10 ‘ Na een schuchter antwoord van Westerlo staat de 0-2 bijna op het bord. Tainmont kopt met veel gevoel de bal over Van Langendonck. Gelukkig voor de thuisploeg kan Schuermans net voor de lijn wegkoppen.

19 ‘ Ndongala draait zich goed vrij en haalt meteen uit. Zijn schot strandt op lat. Westerlo komt opnieuw goed weg, want Van Langendonck was verslagen.

37 ‘ Apau gaat Tainmont op snelheid voorbij en brengt de bal vanop de achterlijn voor doel. Mandanda zit er met één hand bij.

41 ‘ De zoveelste stilstaande fase levert eindelijk de gelijkmaker voor de thuisploeg op. Gounongbe klimt bij een hoekschop boven de rest uit en kopt hard binnen.

64 ‘ Perbet krijgt zijn voet dan toch eens tegen de bal, maar hij kan niet goed besluiten. Van Langendonck pakt.

69 ‘ Annys komt in de zestien voor Dessoleil en gaat tegen de grond. Van Driessche twijfelt niet, de bal gaat op de stip. Gounongbe blijft ijzig kalm en trapt de bal laag in het midden van het doel. Westerlo op voorsprong: 2-1!

78 ‘ Pollet verlengt een verre bal met het hoofd voor Tainmont, maar die stond net buitenspel.