Genk neemt wraak op STVV: 3-0

Print
KRC Genk heeft de Limburgse derby overtuigend gewonnen. In de eigen Cristal Arena werd het 3-0. Bailey, Kebano en Dewaest zorgden voor de doelpunten. Daardoor loopt blauw-wit 3 punten uit op de Kanaries in de strijd om de zesde plaats.

STVV kon geen beroep doen op zijn sterkhouder in doel: William Dutoit was vlak voor de aftrap vader geworden en reisde niet mee af naar de grote concurrent uit Genk. Daardoor mocht Yves De Winter nog eens tussen de palen staan en de ex-doelman van Westerlo zou een drukke avond kennen.

Want Racing Genk zon duidelijk op wraak na de verloren derby in de heenmatch. Aangevoerd door een vurig thuispubliek en een opvallende tifo grepen de Genkenaars de Kanaries meteen bij de keel. Dat resulteerde in een paar uitstekende kansen voor Kebano en Walsh. Het duurde tot de 37e minuut vooraleer STVV een eerste keer in de buurt van het doel van Bizot kon komen. De Genk-keeper pakte vrij makkelijk een kopbal van Fernandez. En net op het moment dat Sint-Truiden zijn verdedigende stelling had verlaten, profiteerde Genk aan de overkant. Kebano bediende met de buitenkant van de voet uitblinker Bailey. De Genkse briljant liet van dichtbij De Winter geen kans en droeg de 1-0 op aan zijn overleden grootvader. Even later kwam De Winter wel als winnaar uit een dubbele confrontatie met Bailey. Daardoor ging Genk met een kleinere voorsprong dan dat het verdiende de kleedkamer in.

STVV-coach Chris O'Loughlin herschikte tijdens de rust zijn pionnen en dat rendeerde in het begin van de tweede helft. De Kanaries bleken nu wel 25 minuten een evenwaardige opponent voor de thuisploeg, maar grote kansen leverde dat niet op. Racing Genk bleef rustig en sloeg in de 69e minuut genadeloos toe. Rherras kwam te laat met zijn tackle op Ndidi in de zestien, Kebano zette de penalty feilloos om: 2-0 en match gespeeld. Zeker toen tien minuten voor het einde van de match Dewaest een corner tegen de netten kopte. De Winter zag er niet goed uit bij die derde Genkse treffer. De thuisaanhang vierde feest: Racing Genk heeft de logische orde in Limburg opnieuw hersteld. Genk nadert tot op twee punten van de vijfde plaats van Zulte Waregem. STVV krijgt een tikje in de strijd om Play-off 1 en kan uit de top-tien donderen.

Opvallend: Yoni Buyens kreeg een trap van Tchité in het gezicht. Zijn neus bloedde hevig, maar de Genk-middenvelder speelde verder met een opvallend blauwe pleister op zijn neus. Volgens coach Peter Maes staat ze nu "terug goed".

Hoogtepunten:

11' STVV leidt balverlies op het middenveld. Kebano wordt diep gestuurd door Ndidi. Hij mag alleen op doel af, maar besluit in het zijnet. 

14' Prima opening van Buyens Walsh. De rechtsachter komt schuin voor doel. De Winter komt goed uit zijn goal en doet Walsh voorlangs besluiten.

37' Schoofs met een goeie vrije trap. Hij schildert de bal op het hoofd van Fernandez, maar Bizot pakt. 

37' Genk komt op 1-0 via Bailey op aangeven van Kebano. 

38' Om zijn overleden grootvader te eren trok Bailey zijn truitje uit en daarvoor ziet hij geel. 

45' Met een dubbele save op pogingen van Bailey behoedt De Winter zijn team van verdere averij. 

59' Met een goeie beweging zet hij Rherras in de wind, maar zijn schot gaat een metertje over het doel van De Winter.

64' De 2-0 door Neeskens Kebano wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Wel was er een mooie combinatie die voorafging aan de goal.

69' Rherras is te laat met zijn tackle jegens Ndidi in de zestien. De Winter kiest de goeie hoek, maar kan net niet bij de bal. Via Kebano wordt het 2-0. 

79' Snedige combinatie van de thuisploeg; Pozuelo bedient Kebano, maar die mikt in het zijnet. 

83' Op hoekschop knikt Dewaest de 3-0 tegen de netten. Vervangend doelman De Winter, die een goeie match keepte, gaat hier niet vrijuit.