Ontmoetingsplaats Hof ten Vrede officieel ingehuldigd.

Print
Lommel - In oktober opende op aan de ingang van de Duits Militaire begraafplaats in Lommel- Kattenbos een nieuwe ontmoetingsplaats. “Het idee voor de deze ontmoetingsplek kwam naar aanleiding van de visie naar de toekomst toe”, vertelt Myriam Koonings, leidinggevende van het Huis over Grenzen. “Er is al een hostel, een begraafplaats, een educatief centrum en een groepsverblijf. Een horecagelegenheid zou ideaal passen in het hele concept.

Maar deze ontmoetingsplaats had nog geen naam. Om een geschikte naam te vinden, werd er een wedstrijd aan verbonden. En zo werd er de afgelopen weken naar een goede naam gezocht. De keuze viel op Hof ten Vrede. Hof staat voor zowel kerkhof als voor een gezellige en familiale plaats. Ten duidt een richting aan, de richting van de vrede. Marc De Vroede, de bedenker van deze naam mocht vrijdagnamiddag bloemen en een cadeau in ontvangst nemen. Ook Josée Mertens werd in de bloemen gezet. Zij maakte een mooi schilderij speciaal voor deze gelegenheid.
In Hof ten Vrede kan je komen proeven van een lekker drankje maar ook van kleine gerechten zoals: croque monsieur, kaas-en worstplankje, wafels, soep, sandwiches, … in een gezellige, huislijke sfeer.
Ook proberen ze streekproducten aan te bieden zoals bijvoorbeeld rustiek brood van de bakker, Lommels bier, Klotsenbosjenever, ambachtelijk ijs, Kempische Mosterd,Lommelse pralines, Lommelse asperges, … Deze streekproducten gaan ze zo veel mogelijk proberen te gebruiken in hun gerechten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio