Frédéric Caudron wint slottoernooi WB driebanden in Hurghada

Print
Frédéric Caudron wint slottoernooi WB driebanden in Hurghada

Foto: Kozoom.com

Frédéric Caudron (UMB-6) heeft zaterdag in het Egyptische Hurghada het zesde en laatste wereldbekertoernooi driebanden van het seizoen gewonnen. De 47-jarige Henegouwer versloeg in de finale de Italiaan Marco Zanetti (UMB-7) met 40-13.

In de halve finales schakelde Caudron de Turk Lütfi Cenet (UMB-21) met 40-20 uit. Zanetti plaatste zich voor de finale met een 40-30 zege tegen de Spanjaard Daniel Sanchez (UMB-2), die voor de vijfde keer in zijn carrière de eindzege in de Wereldbeker op zak stak. In de eindstand heeft Sanchez 24 punten voor op de Zweed Toörbjörn Blomdahl (UMB-1), die tot de vierde manche de leiding in handen had. De Nederlander Dick Jaspers (UMB-3) werd derde, de Turk Tayfun Tasdemir (UMB-4) vierde. Caudron, vorig jaar eindwinnaar, is met een vijfde plaats beste Belg, net voor Eddy Merckx (UMB-5) en Roland Forthomme (UMB-8).

Dankzij zijn zege in Egypte stijgt Caudron naar de zesde plaats op de wereldranglijst. Tegen Zanetti speeldde “The Extraterrestrial” wellicht zijn beste wedstrijd van het jaar. Met reeksen van 9, 6, 7 en 10 liet hij zijn tegenstrever geen schijn van kans. Het werd uiteindelijk een afgetekende 40-13 overwinning en dat in elf beurten, goed voor een gemiddelde van 3,636.

“Ik ben blij dat ik terug kan winnen”, verklaarde een tevreden Caudron na zijn vijftiende wereldbekerzege. “Ik doe er veel aan om mijn hoogste niveau te halen. Ik was al blij dat ik voorbij de halve finale geraakte, maar in de finale speelde ik weer zoals het moet. Alles liep perfect. Hopelijk kan ik de positieve lijn op het Belgisch kampioenschap doortrekken. Op de wereldranglijst sta ik nu terug op de zesde plaats en dat is ook al een opluchting. Met die twaalfde plaats stond ik immers nog maar net bij de reekshoofden.”