Fietsers verliezen rijbewijs bij alcoholcontrole in Roeselare

Print
Fietsers verliezen rijbewijs bij alcoholcontrole in Roeselare

Foto: belga

Roeselare -

De politie van de zone Riho (Roeselare, Izegem en Hooglede) heeft bij alcoholcontroles de voorbije nacht zes rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die onder invloed reden. Opvallend: ook twee fietsers verloren hun rijbewijs.

De politie van de zone Riho maakte de resultaten van de alcoholcontroles van de nacht van vrijdag op zaterdag bekend op hun facebookpagina. Die resultaten zijn niet zo fraai: in totaal werden 122 bestuurders gecontroleerd, 18 van hen bliezen positief. Zes rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor de duur van vijftien dagen.

In de nacht van vrijdag 18/12 op zaterdag 19/12 werden er op drie verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden.Dit...

Posted by Politiezone RIHO on Friday, December 18, 2015

Opvallend: ook twee fietsers zagen hun rijbewijs ingetrokken worden. “Een van hen werd zijn rijbewijs zelfs voor de duur van 15 dagen ingetrokken.” De Roeselaarse politie benadrukt op haar facebookpagina nog eens dat je zelfs als fietser niet te veel mag drinken.

“Uit hun verhaal blijkt dat beiden van oordeel waren dat je als fietser mag geïntoxiceerd zijn en je niet strafbaar bent”, staat er te lezen. “Beiden zeiden dat ze de fiets genomen hadden omdat ze wisten dat ze alcohol gingen drinken en niet met de auto wilden rijden.”

Maar die uitleg klopt niet, zegt de politie met nadruk. “Niets is minder waar. Als fietser ben je een bestuurder van een voertuig en val je onder dezelfde regels als een bestuurder van een auto. Maak jezelf als zwakke weggebruiker nog niet meer kwetsbaar!”