Dimitri Van den Bergh wipt ‘s wereld nummer negen op WK darts

Print
Dimitri Van den Bergh wipt ‘s wereld nummer negen op WK darts

Foto: Photo News

Dimitri van den Bergh (PDC-86) heeft zich zaterdag in het Alexandra Palace van Londen voor de tweede ronde (1/16 finales) van het PDC wereldkampioenschap darts geplaatst. De 21-jarige WK-debutant versloeg in de eerste ronde de Engelsman Ian White, de nummer negen op de wereldranglijst. De setstanden waren 2-3, 3-1, 3-0 en 3-2.

De 45-jarige White startte verschroeiend aan de wedstrijd. Zo won hij met 12- en 14-darters de eerste twee legs. Van den Bergh stelde gelijk na uitworpen van 122 en 107, maar miste in het vijfde leg vier darts voor setwinst. In de tweede set brak Van den Bergh door de darts van White, die de hoge cijfers niet meer vond.

Ook in de derde set was het ’The Dreammaker’ die de wet dicteerde. Met nogmaals uitworpen van 112 en 103 pakte hij de set met 3-0. In set vier brak de getalenteerde Antwerpenaar meteen door de darts van White, waarna hij ook het tweede leg won. White stelde nog gelijk, maar in het beslissende leg pakte Van den Bergh met een 42 uitworp de overwinning.

Merci, Kim

Van den Bergh zorgde zo voor de tweede grote verrassing van het toernooi. Vrijdag werd Kim Huybrechts (PDC-12) in de eerste ronde met 3-2 uitgeschakeld door David Pallett (PDC-47). Ronny Huybrechts (PDC-40) neemt het dinsdagavond tegen Dean Winstanley (PDC-29) op.

“Ik heb veel te danken aan Kim Huybrechts”, reageerde Van den Bergh. “Hij heeft ervoor gezorgd dat ik bij dezelfde manager zit als Kim en Ronny Huybrechts. Ik oefen veel tegen hen en dat werpt zijn vruchten af. Het is gewoon fantastisch om dit mee te maken en ik kijk al uit naar mijn volgende wedstrijd. Ik weet dat ik nog beter kan.” Om een plaats in de achtste fnales neemt Van de Bergh het op tegen de winnaar van het duel tussen de Nederlander Benito van de Pas (PDC-24) en de Duitser Max Hopp (PDC-45).