Dodelijk ongeval Ertvelde: “Onoplettendheid van chauffeur”

Print
Dodelijk ongeval Ertvelde: “Onoplettendheid van chauffeur”

Foto: zvd

Bij het ongeval waarbij vrijdag een 10-jarig meisje in het Oost-Vlaamse Ertvelde om het leven kwam nadat ze werd aangereden door een betonmixer, is geen sprake van een dode hoek. “Het was een onoplettendheid van de chauffeur. Hij had haar zeker moeten zien”, zegt An Schoonjans, woordvoerster van het Oost-Vlaamse parket.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur op het kruispunt van de R4 met de Pastorijstraat in Ertvelde, een deelgemeente van Evergem. Het meisje op de fiets, dat zich niet ver van haar woonplaats bevond, werd aangereden door een vrachtwagen die rechtsaf sloeg. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar konden enkel het overlijden van het kind vaststellen.

Eerst was er sprake van een dodehoekongeval, maar de verkeersdeskundige van het parket is volgens An Schoonjans formeel: de vrachtwagenbestuurder had de fietser moeten zien. “Er zit acht meter tussen het fietspad en de rijweg van de vrachtwagen. Volgens de deskundige kan er geen sprake zijn van een dode hoek, maar is het ongeval louter te wijten aan een onoplettendheid.”

De 51-jarige bestuurder van de betonmixer legde een negatieve ademtest af. Er is geen sprake van vluchtmisdrijf. De man werd niet aangehouden, maar zal zich later wel moeten verantwoorden voor de rechtbank.