Manchester United verliest opnieuw, positie Van Gaal aan een zijden draadje

Print

Fellaini, Vadis en Van Gaal Foto: Belga

Louis van Gaal moet stilaan vrezen voor zijn trainerspositie bij Manchester United. Van de voorbije zes wedstrijden, konden van Gaal en de zijnen slechts twee keer winnen. En ook tegen Norwich konden de Red Devils geen vuist maken. Op Old Trafford werd het 1-2. Een resultaat dat van Gaal dichterbij de uitgang brengt.

Van Gaal sprak nog filosofisch voor de wedstrijd tegen Norwich. "Als we dit weekend verliezen, dan is dat het einde van de wereld." Hij zei het met een uitgestreken gezicht, het was de Nederlander menens. Uiteindelijk werd het tegen Norwich 1-2. Het einde van de wereld is een stap dichterbij. En het einde van de regeerperiode van Van Gaal op Old Trafford lijkt ook nabij. In de voorbije zes wedstrijden wonnen de Red Devils slechts twee keer. Ze moesten tweemaal een verlies incasseren en drie gelijkspelen tolereren.

Statistieken in het voordeel, score in het nadeel

De match tegen Norwich dan. Marouane Fellaini kreeg opnieuw een basisstek van de Nederlander. Hij dreigde zelfs een aantal keer, maar sprong geen enkele keer efficiënt om met zijn kansen. Na een uur mocht hij plaatsnemen op de bank, Ander Herrera nam zijn plaats in op het veld. De statistieken spreken voor de wedstrijd nochtans in het voordeel van United. Bijna 70 % balbezit, tien doelpogingen, twaalf vrije trappen, elf corners en geen gele kaarten. Maar het was Norwich dat gewoon efficiënter was. Vier doelpogingen, waarvan er twee in de netten waaiden.

Het eerste doelpunt viel in de 38ste minuut. Nathan Redmond stuurde een voorzet richting Cameron Jerome. Die kon van dichtbij het doel binnentikken. David de Gea stond erbij en keek ernaar. Na de rust kwam United enthousiast uit de kleedkamer, maar andermaal was het Norwich die de weg naar de netten vond. In de 54ste minuut gaf de eerste doelpuntenmaker Jerome de voorzet aan Alexander Tettey. 0-2. Anthony Martial wist wel nog de eer te redden met een pareltje van een doelpunt. 1-2 dus. En van Gaal staat opnieuw een stapje dichterbij de uitgang.