Geen F1 meer op BBC in 2016?

Print
Geen F1 meer op BBC in 2016?

David Coulthard, Suzi Perry en Eddie Jordan op de F1-startgrid Foto: BBC

Het ziet er naar uit dat we vanaf volgend jaar de Formule 1 niet langer op de BBC zullen kunnen volgen.

De BBC is verwikkeld in een serieuze besparingsronde en daarvan zou de Formule 1 één van de slachtoffers zijn. Eerder raakte reeds bekend dat de BBC wil bezuinigen op haar F1-uitzendingen. Bernie Ecclestone liet toen weten dat de BBC nog een overeenkomst voor drie jaar heeft en dat er op dat vlak weinig mogelijkheden zijn voor de BBC.

Er lijkt echter toch een mogelijke oplossing te zijn. Zo zou ITV vanaf volgend jaar de zogenaamde 'free-to-air covarage' van de BBC willen overnemen, zo bericht althans de website Broadcast. 

Toen ITV stopte met het uitzenden van de Formule 1 nam de BBC die rol over. Vanaf 2009 tot en met 2012 zond de BBC de Formule 1 exclusief uit, waarna het met Sky Sports een overeenkomst aanging. Sky Sports zend sindsdien alle races live uit, terwijl BBC de helft van de races live uitzendt en van de overige races de hoogtepunten toont.

Het ziet er nu naar uit dat de BBC drie jaar vroeger dan gepland de Formule 1 uit haar programmatie schrapt. ITV zou een selectie van races live willen uitzenden en net van de overige races enkel de hoogtepunten, net als de BBC dat deed. Grote vraag zou dan echter zijn of David Coulthard, Suzi Perry en Eddie Jordan mee overstappen naar ITV. Sky Sports zou zoals nu alle races live blijven uitzenden.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: