Amerikanen willen Aladdin bombarderen

Print
Amerikanen willen Aladdin bombarderen

Slecht nieuws voor Aladdin: een derde van de Republikeinse kiezers zou zijn Agrabah willen bombarderen. Bij de Democraten is dat ongeveer een vijfde.

Bijna één Republikeinse kiezer op de drie - dertig procent - stemt volmondig in met het voorstel om Agrabah te bombarderen. Enige probleem: Agrabah is een fictieve plaats, die alleen bestaat in de Disney-tekenfilm Aladdin.

De cijfers komen uit een stoute peiling (pdf ) van Public Policy Polling (PPP), een peilingsinstituut van Democratische signatuur.

Daaruit blijkt dat slechts 13 procent van de GOP’ers de stad Agraban het wrede lot wil besparen, 57 procent weet het niet zo goed en een derde kiest voluit voor bombardementen. Bij Democratische kiezers gaat ‘slechts’ 19 procent voor de bombardementen - nog altijd een vijfde dus.

PPP staat bekend om pikante vraagstellingen bij enquêtes. Zo bleek eerder al dat 29 procent van de Amerikanen gelooft in het bestaan van Marsmannetjes en/of andere ET’s. Slechts zeven procent van de Amerikanen is ervan overtuigd dat de maanlanding van Apollo 11 in scène is gezet.