Wout van Aert triomfeert op het strand van Sint-Anneke

Print
Wout van Aert triomfeert op het strand van Sint-Anneke

Foto: Photo News

Wout van Aert heeft zich andermaal de sterkste getoond, deze keer op het strand van Sint-Anneke. Op drie ronden van het einde reed hij weg bij wereldkampioen Mathieu van der Poel om solo te finishen. De Nederlander moest tevreden zijn met een tweede plek. Lars van der Haar kaapte de laatste podiumplek weg. Zo haalt Wout van Aert vijf op vijf in de BPost Bank Trofee.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het duurde nog lang, alvorens van Aert er alleen vandoor besloot te gaan. Samen met wereldkampioen Mathieu van der Poel slaagde hij erin met nog vijf ronden te gaan ervanonder te muizen van onder andere Kevin Pauwels en Sven Nys. Twee ronden later besloot de 21-jarige veelvraat er dan maar solo van door te gaan. Hij zou zijn voorsprong nooit meer inleveren en pakte de overwinning op het strand van Sint-Anneke. Van der Poel beet figuurlijk in het zand en moest zich tevreden stellen met een tweede plek op 23 seconden. Lars van der Haar werd nog knap derde.

Het was een mooie dag op Sint-Anneke met milde temperaturen en een waterzonnetje. Niet zo ideaal voor Sven Nys, die nog met de beslommeringen van de voorbije week rond Telenet-Fidea in zijn hoofd zat. Hij had een mindere start en kende in de eerste rondes een moeilijke tijd. Wel goed vertrokken, waren Tim Merlier, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels. Voor de tussensprint sloeg Tim Merlier een klein kloofje, waardoor hij de volle buiten voor het klassement wegkaapte. Na de tussensprint vormde zich opnieuw een kopgroepje, waarbij Pauwels zich op kop gooide.

Nummer 14

Vooraan viel het met nog zeven ronden op de teller even stil. De ideale kans dus voor de Nederlanders David van der Poel en Lars van der Haar om naar voren te schieten. Even was er een kloofje, maar van Aert, Mathieu van der Poel en een herrezen Nys vonden weer aansluiting vooraan. Het tempo viel andermaal een beetje weg. Als Mathieu van der Poel wou doortrekken, ging Europees kamioen van der Haar tegen de vlakte. Even greep hij naar de schouder en zag het er lelijk uit, maar de Nederlander kon toch nog verder. 

Van der Poel was er ondertussen wel vanonder gemuisd. Enkel van Aert kon een antwoord bieden op zijn aanval. Al snel liep de voorsprong op van de twee titanen op de rest op tot 20 seconden. Twee ronden hield van Aert het uit met van der Poel in zijn zog. Daarna vond de 21-jarige Herentalsenaar het welletjes geweest en reed hij weg van de Nederlandse wereldkampioen. Zo wint van Aert zijn 14de cross van het seizoen. En gaat hij met een rapport van vijf op vijf in de BPost Bank Trofee naar huis en zet hij de kerstperiode alvast goed in.

  1. Wout van Aert (Vastgoedservice - Golden Palace) 58'29"
  2. Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon) +23"
  3. Lars van der Haar (Giant-Alpecin) +31"
  4. Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) +34"
  5. Sven Nys (Crelan- AA Drink) +52"

Bekijk hier de volledige uitslag!